На індивідуальних прийомах багато людей скаржаться, що у них язик пече... Тож, трошки анотомії про ротову порожнину...

Язик має від 2 до 10 тисяч смакових рецепторів, які оновлюються приблизно кожні 14 днів та здатні розрізняти чотири типи смаків: солоний, кислий, солодкий і гіркий. А нещодавно виявлений і п'ятий смак-- умамі. 

До 60 років більшість людей втрачають близько половини смакових рецепторів, в результаті чого змінюється і відчуття смаку, тому і кажуть старенькі, що "раніше морозиво було смачніше", "раніше яблука були солодші", "раніше все було смачніше"... Щоб мозок отримував сигнал про смак, язик завжди має бути вологим, у слюньках. Якщо у роті сухо, то хоч що їжте, а смачно не буде--це одна з причин, коли просимо їжу довго пережовувати.

Язики у всіх різні, можуть бути рожеві, білі, жовті, червоні, у плямах, порепані... І наш  живіт часто є причиною печіння язика. Не повірите, але стоматологічні процедури не завжди вирішують проблем з печінням у роті. А от коли нормалізуєш роботу травного тракту, печіння саме по собі проходить. 

Зверніть увагу на наші ГАСТРОТОН, ГЕЛЬМІН, ДІАМАНТ, ЗОЛОТНИК, УЛЬКАН....

Лінгводіагности--фахівці, які по стану язика можуть розказати про ваші болячки. Висолопіть свого язика і подивіться на нього! Дослідь свій язичок!  Кому треба допомога, прибігайте!

"Зелена планета Земної", м.Біла Церква, вул. Шевченка 67, тел. 0986624406

Теги:

Те ж в категорії

Схожі новини по тегам